Last news in Fakti

9 Март, 2023 13:24 2 164 46

Донев за паметника на Съветската армия: След изборите, в спокойна обстановка, да се вземе правилното решение

  • гълъб донев-
  • паметник на съветската армия-
  • избори-
  • спокойна обстановка-
  • правилно решение

В разгара на предизборната кампания политиците не трябва да противопоставят хората едни на други. Трябва да се търсят съвместни решения, коментира още служебният премиер

 Донев за паметника на Съветската армия: След изборите, в спокойна обстановка, да се вземе правилното решение  - 1
Снимка: БГНЕС

Темата за напрежението около Паметника на Съветската армия коментира в Кюстендил и служебният премиер Гълъб Донев. Той е там за честването на 80-годишнината от кюстендилската акция за спасяване на българските евреи през Втората световна война, съобщават от bTV.
„В разгара на предизборната кампания политиците не трябва да противопоставят хората едни на други. Трябва да се търсят съвместни решения. Историята трябва да бъде предмет, който изучаваме, чрез който помним нашето минало, нашите събития, нашите герои от миналото, от които да се учим. Така че нека политиците да оставят тази тема за след изборите в спокойна обстановка да се вземе най-правилното решение“, каза Гълъб Донев.

Той коментира и високите цени, проверките, които са извършват в големите търговски вериги, както и предстоящите избори.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Симитли

    15 3 Отговор
    Чак у Кюстендил е избегал
  • 2 Тоест

    22 1 Отговор
    Дайте да топаме топката.След изборите няма да сме ние,ще има кабинет и ние няма да си цапаме ръцете
  • 3 Що да

    17 4 Отговор
    бързаш ? На тлъста държавна хранилка с червени другари , обиколки в България и чужбина , куп привилегии.....
  • 4 Последния Софиянец

    8 10 Отговор
    Пред Столичната община беше страшно.Полицаите станаха целите в боя и яйца.От градинката летяха камъни.Пред мен удариха зам директора на столичното МВР с камък.

    Коментиран от #6

  • 5 ТИРбушон

    21 3 Отговор
    Представяте ли си наместника на зеления чорап да поеме отговорност?! Да бе....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 !!!?

    15 1 Отговор
    След кои избори бе гълъбче !!!?

    Коментиран от #21

  • 8 Няма да мълчим повече, ще врецаме

    19 11 Отговор
    Няма спокойна обстановка да има и никакво решение няма да се взема и паметника там ще си стои още 100 години. Пари за ремонт обаче да се отпуснат спешно.
  • 9 НЕ на НАТО, НЕ на САЩ

    19 11 Отговор
    НЕ на атлантическият слугинаж !
  • 10 Последния Софиянец

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "ТИРбушон":

    Беше цивилен и уговаряше хората от първите редици да не бият полицаите.Питаха го какъв е и се представи.
  • 11 И да се почва проекта

    10 7 Отговор
    За паметник на победата срещу украинският и атлантически фашизъм. Не губете време ! Спешно.
  • 12 Историк

    8 15 Отговор
    Тук става дума за историческа истина (или в случая с написаното на паметника - лъжа), не за "избори". Руските службаши на Радев се активизираха, за да държат българското самосъзнание под руски ботуш, като го натикват в сянката на съветските символи на окупацията.
  • 13 АЙ СТИГА БЕ

    12 11 Отговор
    Това безгръбначно същество пак ще търси съвместни решения. Няма такива. Взима се решение и се изпълнява. Позорът в центъра на София трябва да се премести /забележете - не да се разруши/. Който иска да му се радва - да ходи в музея на социалистическото изкуство. Откъде накъде някаква малка група хорица с червени байраци ще натрапват волята си на всички. Комунистическият режим е престъпен - има закон за това. Значи който защитава символите на комунистическия режим за какъв следва да се счита?

    Коментиран от #22

  • 14 Рубладжийче

    7 6 Отговор
    Руската К(копейка) си е руска К(копейка)!
  • 15 Бесен- _Язовец

    6 11 Отговор
    Всички комунисти под земята! Всички путинисти на концерт на Йосиф Кобзон!
  • 16 Реално

    7 8 Отговор
    Въпреки че е член на ЕС и НАТО България продължава да се ръководи от Държавна сигурност и комунисти. Затова и всички червени паметници си стоят, а властите ги бранят със зъби и нокти.

    Коментиран от #20

  • 17 бойко

    14 9 Отговор
    кой нормален народ си маха паметниците освен простите българи

    Коментиран от #19, #23, #40

  • 18 Орлин

    12 7 Отговор
    Парламент пълен с краварски слуги . Те имат само една задача , да унижават Русия и да я заличават от европейската история. Ама краварите както сеега са се нахъсили да громят с пропаганда Русия , така и след година като видят на зор , ще повторят Афганистанския сценарий. И какво ще правят тогава ДБ и ГЕРБ...
  • 19 АЙ СТИГА БЕ

    7 4 Отговор

    До коментар #17 от "бойко":

    Комуне, идете и си ремонтирайте клозета на Бузлуджа, а ние дотогава тихо и чисто ще преместим това недоразумение и ще освободим градско пространство.
  • 20  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Реално":

    член на ЕС и член на НАТО що в едно изречение го слагаш а? Плъх. Австрия член ли е на НАТО ?

    Коментиран от #24

  • 21 Как кои?

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "!!!?":

    Поредните.
  • 22 Азим

    8 6 Отговор

    До коментар #13 от "АЙ СТИГА БЕ":

    Колко сте объркан, това не е паметник на комунистическия режим/кскъвто у нас не е имало/, а е паметник на жертвите на ВСВ.

    Коментиран от #25, #26, #41

  • 23 Българин

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "бойко":

    Комунистите русофили премахнаха десетки паметници, включително и тези на национални герои като Христо Ботев и Гюро Михайлов. Да кажеш нещо по въпроса?
  • 24 Реално

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от " 🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️":

    Слагам ги, защото България е член на ЕС и на НАТО. Това са факти. И двете членства имат контекста на това, че уж сме цивилизована модерна държава ориентирана към демокрацията. Явно това е само на хартия така, защото ДС е по-силна от всякога, а тоя на снимката е типична представителна кукла на конци. Затова ще кретаме на опашката на Европа. Даже румънците ни подминаха с 300, но те се разправихасъс Секуритате и комунистичските издънки.

    Коментиран от #27

  • 25 Истината

    3 7 Отговор

    До коментар #22 от "Азим":

    Истината е, че паметник на червената армия окупаторка.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Даже румънците ни подминаха с 300

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Реално":

    Дааааа, мога да ти кажа и защо ! Защото нямаха такава дива приватизация и имат % държавна собственост по 10 поне спрямо България.

    Коментиран от #31

  • 28 НЕТЪРПЕЛИВИЯ

    3 4 Отговор
    Умрелия паметник заедно МИКРОФОНОВА и....за мацква!
  • 29 уви ФАКТ

    3 1 Отговор
    Израеллл и евреите нямат признателност към българи и царя, Пешев и църквата. Преди 1990та. Сорос и БКП-НАТО-ЦРУ-ДС, изопачат нещата за да изкарат времето и хората приемливи преди 1944г. Да ги избеляТт. Взимат чернилкААа от фашизмът-ККкапитализмът и я хвърлят върху комунизмът. Това са евреите от световната плутокрация и тези от БКП и ДС - подготвени за плутокрация. Кой вярва, че СЪВЕТСКАТА АРМИЯ не е спасила евреите, християните, циганите, славяните, да покаже подписът на Хитлер, че се отказва от тяхното унищожение.. (През януари 1934 г. Хитлер назначава Розенберг за културен и образователен лидер на Райха. Розенберг очертава бъдещето на хитлеристкото правителство за религията в Германия, с 30-точкова програма за бъдещето на германските църкви. Сред нейните основи:Публикуването на Библията ще бъде преустановено. Разпятия, Библии и светии трябва да бъдат отстранени от олтарите. Mein Kampf ще бъде поставена на олтарите като „за германската нация и следователно за Бога най-свещената книга“Християнският кръст ще бъде премахнат от всички църкви и ще бъде заменен със свастиката)
  • 30 Демократ

    3 7 Отговор
    Всичко,което се случва в България сега доказва колко тежко е увредено съзнанието на хората от лъжите за историята ни, колко са разделени хората,защото истината се крие 80 години от комунистите и лъжата задушава държавата и пречи на развитието и. Достигна се дотам,че една част от вярващите в лъжата освирепяха и озлобяха до такава степен,че става опасно за обществото ни и това са тези русороби,които се радват на зверствата на Путин в Украйна, загубили са човешки облик. До това доведоха България путинофилските партии.
  • 31 Реално

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Даже румънците ни подминаха с 300":

    Дивата приватизация в България прехвърли основната държавна собственост в ръцете на свързани с Кремъл лица (чрез връзките на ДС), тъй че повтаряме същото нещо с други думи. Комунистите си организнраха "прехода" и контролирано си върнаха цялата власт, като в момента ни управляват.
  • 32 мдда

    2 1 Отговор
    Я за да не го вземаш ти, така ли?? В спокойна обстановка.. Ами нали ти си назначен за министър-председател, бе птицо проклета?? Каква ти е работата сега?

    Коментиран от #35

  • 33 Буци простия

    1 0 Отговор
    .... прочете гуменото човече, от листчето.
  • 34 АТАКА ПО

    6 0 Отговор
    центрАлите на ПП, ДБ, ГЕРБ, КОЗЯК16, ВСИЧКИ ФАШИСТКИ ПАМЕТНИЦИ, БОРИС3, ФИЛОВ, УБИТИТЕ ОТ НАРОДНИЯТ СЪД.. РАСАТЕ, ВАГЕНЩАЙН.. ЖЕЛЕВ..
  • 35 Реално

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "мдда":

    Не е за да не го вземе той, а за да се "отложи", което след това да се "забрави", точно както решението за същото нещо от 1993та се "отложи", за да се "забрави". Това е начина на комунистите да си пазят срамните монументи. Това е поредния шанс на българите да покажат какво мислят за това, че ги управлява ДС и те ОТНОВО ще го проспят, показвайки, че в България гражданско общество НЯМА. Това е тъжната истина. Подарената демокрация не те прави демократ. На Българите демокрацията им беше подарена, затова те никога не разбраха какво значи и как се защитава. Чехите излязоха на протест съ сСТОТИЦИ ХИЛЯДИ срещу тогавашния им президент за ЕДНО проруско изказване, но те си извоюваха демокрацията.
  • 36 уви ФАКТ

    1 0 Отговор
    Израеллл и евреите нямат признателност към българи и царя, Пешев и църквата. Преди 1990та. Сорос и БКП-НАТО-ЦРУ-ДС, изопачат нещата за да изкарат времето и хората приемливи преди 1944г. Да ги избеляТт. Взимат чернилкААа от фашизмът-ККкапитализмът и я хвърлят върху комунизмът. Това са евреите от световната плутокрация и тези от БКП и ДС - подготвени за плутокрация. Кой вярва, че СЪВЕТСКАТА АРМИЯ не е спасила евреите, християните, циганите, славяните, да покаже подписът на Хитлер, че се отказва от тяхното унищожение.. (През януари 1934 г. Хитлер назначава Розенберг за културен и образователен лидер на Райха. Розенберг очертава бъдещето на хитлеристкото правителство за религията в Германия, с 30-точкова програма за бъдещето на германските църкви. Сред нейните основи:Публикуването на Библията ще бъде преустановено. Разпятия, Библии и светии трябва да бъдат отстранени от олтарите. Mein Kampf ще бъде поставена на олтарите като „за германската нация и следователно за Бога най-свещената книга“Християнският кръст ще бъде премахнат от всички църкви и ще бъде заменен със свастиката)
  • 37 Достойна смяна

    2 1 Отговор
    През 1987 г., говорейки пред профсъюзния актив, Тодор Живков заявява: "Другари, ние решихме да изчакаме, да видиме... Така ще се поснишиме да мине тая буря, но след това ще видиме какво да правиме... Ако не мине бурята, тогава ще се преустройваме". Види се, че Гълъб е достоен ученик на другарят Живков.
  • 38 ССС

    2 2 Отговор
    На вас комунистите протакането ви е любимо, само и само да запазите статуквото във всеки един аспект, нали зелен чорап с червен хастар.
  • 39 Много учен, много експерт

    2 1 Отговор
    Меси кьорфишека повлече крак по темата, ама не си върна партийния билет или ордена за заслуги за опазване на съветските паметници (лично Путин му го връчи)!
    Искането за събаряне е опит на всички комунистически мекерета да получат индулгенции чрез анти руско говорене. Само и само да запазят откраднатото, благодарение на връзките с предишния режим! Няма да се учудянякой малоумник да поиска и събарянето на паметника на Шипка!
  • 40 Трябва

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "бойко":

    Точно това трябва да се направи!
  • 41 Реално

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Азим":

    Казваш не е имало комунистически режим, но това е лъжа. Комунистически е режима не защото имаше Комунизъм, а защото В ИМЕТО на Комунизма съществуваше този режим и вършеше престъпленията си. Управляващата партия се казваше българска КОМУНИСТИЧЕСКА партия. Самите управляващи и техните слуги се наричаха "комунисти". Членовете на тази партия, което беше по-голямата част от населението , се наричаха "комунисти". Лъжа е и другото което казваш - на паметника черно на бяло си пише, че е посветен на "съветските освободители", а това няма нищо общо с никакви "жертви" още по-малко под общия знаменатал на ВСВ.
  • 42 киро крика

    3 1 Отговор
    Правилно Гълъб, правилно Донев, правилно господин министер председателю само така, не давай да се случват нещата в твоето управление иначе рискуваш да си втори Орешарски!
  • 43 След изборите

    0 5 Отговор
    Други неща ще са на дневен ред.
    Никой не иска да чупи,а да премести.
    Има разлика.
  • 44 истина

    6 2 Отговор
    Който не е съградил и една тухла, няма право да маха нищо .
  • 45 извращение

    2 3 Отговор
    Паметник на Окупаторите избили елита на Българската нация
  • 46 на пръснатия гълъбарник

    3 0 Отговор
    май май нещо не му стиска да изпълни волята на козяк
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове