Last news in Fakti

16 Април, 2024 21:11 962 17

Владислав Панев: Службният кабинет става все по-борисовски и все по-пеевски

  • служебен кабинет-
  • зелено движение

Единствената смислена алтернатива за реформи и просперитет на България е "Продължаваме промяната - Демократична България", оставам в коалицията, каза депутатът

Владислав Панев: Службният кабинет става все по-борисовски и все по-пеевски - 1

Владислав Панев - зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ каза в студиото на БНТ, че гледа на промените в служебното правителство като "очевидно влияние на г-н Борисов и г-н Пеевски".

"Кирил Вътев разбира проблемите в земеделието. Друг е въпросът дали е можел да противодейства на тях в достатъчна степен, заради всички кадрови назначения в земеделското министерство. За мен тази промяна е в следствие на това, че земеделието е орган и отрасъл с изключително голяма корупционна зависимост, доколкото милиарди минават от там. И дали г-н Вътев е бил склонен да назначи на определени позиции, на ключови позиции в министерството нови хора може би, протежета на ГЕРБ и ДПС."

Според зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ със смяната на министри служебният кабинет все повече се намества.

"Става все по-борисовски и все по-пеевски. Нямаме никакво съмнение, че той е под техния пряк контрол".

Панев посочи, че с промените в Конституцията са целели да има баланс - президентът да няма пълната власт и да няма неограничена възможност да назначава министри т.е. да е налице баланс между президентската институция и служебния кабинет.

По отношение на фигурата на министъра на външните работи Владислав Панев се осъмни, че става въпрос за влияние на мнение в чужбина.

"Знаете, че Митов е един от символите на ГЕРБ. Той е от "първия ред" на НС, така, че няма никакво съмнение за неговата партийна принадлежност. Вероятно г-н Борисов цели точно да има ясна, пълна информация какво се случва във външно министерство и нашите партньори."

По думите му, "зелените политики" никога не са били толкова застъпени в правителството, както и "позеленяването на икономиките" никога не е било толкова силно.

"Аз съм представител на "Зелено движение" в 49-то Народно събрание и ще бъда такъв до края на това народно събрание до следващата седмица. След това смятам, че единствената смислена алтернатива за реформи и за просперитет на България в крайна сметка, е "Продължаваме промяната - Демократична България". Така, че ще подкрепя коалицията за изборите за европейски парламент и за национален".

Панев допълни, че "вероятно ще бъде кандидат за народен представител", но "това ще бъде изяснено в преговори". Той добави, че европейските избори за него лично като за кандидат не стоят на дневен ред, но ги определи като изключително важни, "тъй като виждаме, че редица важни решения се взимат в Брюксел вече и ние тук сме се превърнали в гумен печат едва ли не за имплементирането им".

"България трябва да има думата в Брюксел, тъй като понякога там чисто натискът за регулация е прекалено голям, което води до неконкурентноспособност на Европа спрямо Азия и САЩ".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 8 Отговор
    Благодарение на този на снимката и Христо Иванов.

    Коментиран от #3

  • 2 Ще става

    24 4 Отговор
    Нали е вашо творение жалки лъжци и крадци ПП и ДБ? Пък и не ви е срам да си показвате жалките гнусни мутри!
  • 3 Ей скъперник

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Издухал си се пренавиване.
  • 4 Оги

    21 2 Отговор
    Как е, Владко? Харесва ли ти Конституцията на Кирчо и Ицката? А? Май Гълъб Донев беше по-добре, а? Кво ще кажете, умните? Яко орязахте президента, а? И сега? Кво стана, а? Защо ревете? Хахахахахаха.
  • 5 Иванов

    20 1 Отговор
    Скрий се бе, Панев. Отвратихте хората
  • 6 Хех

    9 4 Отговор
    Винаги си е било така, Пеевски е шефчето, Бойко и примадоната.
  • 7 очевидно

    8 1 Отговор
    Като влезете в кампания, не забравяйте да го кажете на всички граждани, с които се срещнете.
  • 8 горски

    17 1 Отговор
    Имаше една приказка за един прокурор
    -Ти си го избра....
    Вие си ги избрахте и законите и и банкенските и пеевските....
    Га ядохте кюфтета не ривахте.....
  • 9 ХаХа

    17 0 Отговор
    А Конституцията става все по Ристю Бойкикиева
  • 10 граф Монте Кристо

    13 2 Отговор
    Значи такава е била целта ,когато бърникаха в конституцията с мръсните си кунки,да подкастрят крилцата на радев,да не може да хвърка.Значи той е вече безгласна буква,напълно,назначава служебен премиер ,който му подпъхват боко енд шиши и после не може да го контролира хептен.Главчо си прави рокадите под диктовката на бочо дон корлеоне и шишоне и редовното правителство постепенно се оформя,за какъв чемер тогава са тия избори,за кумова срама ли.Неее,вече всичко оплескаха,обърнаха на хайван-пазар като върли джамбази.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 пурко

    13 3 Отговор
    Тоя мазник на снимката бързо загърби екологията и "зелените" след като му обещаха депутатско местенце от Промяната. Това им е морала на новите "умни и красиви" евроатлантици. Подай му кокалче и е готов на всичко. Да видим обаче дали няма да му излезе крива сметката на тоя Пенев, тъй като се очаква "промяната" да има най-много 30 депутати и не се знае дали ще стигне до него
  • 12 продължавайте

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "граф Монте Кристо":

    Служебното правителство няма да го избута до изборите, ама вие се приказвайте! Волът като рие му пада на гърба.
  • 13 Абе подлога на шайтан фатмака

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "граф Монте Кристо":

    Троловете не четете а само драската.
    Идеята за конституцията не беше такава,
    ШАЙТАН ФАТМАКА ПАК БРЪКНА В МЕДЕНЕТА КАЦА С ЛЪЙНЯНИТЕ СИ РЪЧИЧКИ КАКТО С ЮМРУЧЕТО СИ - МУТРИТЕ ВЪН МАФИЯТА ВЪТРЕ.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ами да де чети, не за пръв път

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ами чети бре":

    Те съветвам, да четеш а не да правиш клекове пред руски дюкяни за промо мляко.

    Коментиран от #16

  • 16 Е чети де

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ами да де чети, не за пръв път":

    Що клечиш все пред тия дюкяни? Ко дириш там?
  • 17 Петър

    2 0 Отговор
    А когато яде кюфтета и пи кафета с тях, не рева обаче!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове