Last news in Fakti

8 Октомври, 2022 12:11 2 305 3

В Софийския университет бе открита научна конференция, посветена на 70-годишнината на специалност "Тюркология"

  • софийски университет-
  • гюркология-
  • казахстан-
  • темиртай избастин-
  • конференция

В събитието взе участие и посланикът на Казахстан Темиртай Избастин

По покана на професор Ирина Саръиванова от Софийски университет "Св. Климент Охридски", посланикът на Казахстан Темиртай Избастин взе участие в откриването на научна конференция, посветена на 70-годишнината от създаване на специалност "Тюркология" в университета.

 

 

Събитието се проведе с участието на представители на дипломатическия корпус, акредитиран в България, преподаватели и студенти.

На церемонията по откриването се изказаха ректорът на университета проф. Анастас Герджиков, посланик Темиртай Избастин, професор Ирина Саръиванова и други.

 

В речта си казахстанският дипломат поздрави ръководството и преподавателския състав на Софийския университет с юбилейното събитие, а също така отново изрази специална благодарност на ръководството на университета за подкрепата на дейността на Центъра за изучаване на казахски език, история и култура в стените на Софийския университет, в който от 2015 г. се преподава казахски език.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 зреене

    3 2 Отговор
    Султанология няма ли?
  • 3 биг дийл

    3 1 Отговор
    Прабългарите не са тюрки. Езикът ни също не е тюркски.