Last news in Fakti

7 Май, 2024 19:20 648 0

Шотландският национал грабна приза за халф №1 в Серия А

  • болоня - люис фъргюсън-
  • серия а-
  • футбол-
  • приз

Така той записа постижение, каквото не се отдаде дори на великия му сънародник Греъм Сунес, който през 80-те игра за Сампдория

Шотландският национал грабна приза за халф №1 в Серия А - 1
Снимка: БГНЕС

Шотландският национал на Болоня - Люис Фъргюсън, бе избран за най-добър полузащитник в Серия А. Така той записа постижение, каквото не се отдаде дори на великия му сънародник Греъм Сунес, който през 80-те игра за Сампдория.

Наскоро че Фъргюсън получи тежка контузия в коляното срещу Монца, която ще го извади от националния отбор за Евро 2024, където шотландците се класираха.

Халфът бе привлечен от Абърдийн през 2022 година, като за него бяха платени едва 3.5 милиона евро. Никой не предполагаше, че не само ще се наложи като титуляр, а и ще стане основен играч в отбора, който е сензация през този сезон под ръководството на треньора Тиаго Мота.

Болоня е много близо до участие в Шампионската лига - четвърти е с 64 точки при три оставащи кръга от сезона. Първите пет тима в класирането получават квоти за турнира.

24-годишният Фъргюсън дори получи капитанската лента в някои мачове. Този сезон той изигра 31 мача, в които се отличи с 6 гола и 3 асистенции.

В предходните сезони за най-добър полузащитник бяха обявявани имена като Николо Барела (Интер), Сергей Милинкович-Савич (Лацио) и Марсело Брозович (Интер).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА