Last news in Fakti

2 Август, 2020 11:30 3 798 6

Facebook тръгва срещу YouTube

  • facebook-
  • youtube-
  • видеосподеляне

Социалната мрежа добавя официални музикални видеоклипове към платформата си в САЩ

Facebook тръгва срещу YouTube - 1
Снимка: Shutterstock

Facebook заяви в петък, че добавя официални музикални видеоклипове към платформата си в САЩ, започвайки от тази седмица. Функцията ще позволи на хората да намерят, гледат и споделят музикални видеоклипове в социалната мрежа. По този начин Facebook тръгва след най-голямата платформа за видеосподеляне в света - Youtube, която е собственост на Google. Това предаде CNET.

Facebook заяви, че през следващите седмици ще бъде източник на ексклузивни премиери за музикални видеоклипове на изпълнители като Джей Балвин, Карол Джи, Себастиан Ятра, Алехандро Фернандез и Леле Понс.

Платформата на Марк Зукърбърг е най-голямата социална мрежа в света, но YouTube, с повече от 2 милиарда зрители на месец, е най-голямата платформа за видеосподеляне в интернет. 

В петък Facebook обясни, че новата функция ще позволи на артистите да общуват тясно с феновете си чрез персонализирани ефекти с обогатена реалност, музикални стикери, хостинг на Q&A сесии във Facebook Live и събиране на средства за важни каузи чрез бутона за даряване.

Социалната мрежа обясни, че работи също с партньори в Индия и Тайланд, за да изгради основата на музикалното видео изживяване и в тези региони.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Breaking Bad

    23 2 Отговор
    Колко трябва да ти е скучен живота, че да висиш по цял ден във фейса и да зяпаш селфита! Забавление за бедните (финансово и умствено)...
  • 4 защо я няма

    1 0 Отговор
    А с probook какаво се случи? някой знае ли
  • 5 Автор

    9 3 Отговор
    Тия събират жълти стотинки на гърба на изпълнителите. И двете платформи трябва да бъдат незабавно закрити.

    Коментиран от #6

  • 6 наблюдател

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Автор":

    Такива като тебе нямат право на мнение.