Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 05:19 943 7

Израел може да е извършил тайни атаки срещу два газопровода в Иран ВИДЕО

  • иран-
  • израел-
  • газопровод

Подобна стъпка показва отстъпление от тактиката на война в сянка

Израел може да е извършил тайни атаки срещу два газопровода в Иран ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Израел може да е извършил тайни атаки срещу два газопровода в Иран на 14 февруари, пише The New York Times, цитирайки двама западни служители и военен стратег, свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската революция (IRGC, елитните части на иранските въоръжени сили).

Подобна стъпка от страна на Израел, смята изданието, показва ескалация на напрежението в отношенията му с Иран и отстъпление от тактиката на война в сянка.

Според неназован западен служител тези удари са по-скоро символични, тъй като Иран няма да има големи затруднения с ремонта на газопроводите и са причинени сравнително малко щети на цивилното население. Така Израел дава да се разбере на Иран, че е потенциално способен да му нанесе щети, ако конфликтът ескалира или се разпространи в целия регион на Близкия изток, отбелязва събеседникът на вестника.

Иранският министър на петрола Джавад Уджи нарече саботаж експлозията, избухнала на 14 февруари на главния газопровод в иранската провинция Чехармехал и Бахтиария. По-рано същия ден агенция Mehr съобщи за експлозия и последвал пожар на главния газопровод в иранския град Боружен.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електра

    8 1 Отговор
    Това са кръвожадни убийци
  • 2 Гост

    12 3 Отговор
    ВОЙНАТА СРЕЩУ ПАЛЕСТИНА И НАРОДА НА ПАЛЕСТИНА ТРЯБВА ДА СПРЕ!
    А исраил ПОДКРЕПЯНИ ОТ СВЕТА ЩЕ ПОНЕСАТ ПОСЛЕДСТВИЯТА СИ ЗАРАДИ СМЪРТТА НА ХИЛЯДИТЕ НЕВИННИ!
  • 3 Инж

    5 8 Отговор
    Всички знаем, че Хамас и Хизбула са ирански проксита. Просто отговора на тяхната агресия.
  • 4 Израел

    1 2 Отговор
    "може" да са фашисти!
  • 5 Може

    10 2 Отговор
    Какво значи "може". Мосад и ЦРУ организираха провокацията на Хамас , за да може Израел да " си отмъсти". А целта е единствена - окупиране на нови територии и държане в страх и подчинение съседите. Той има всички технологични предимства във въоръжението и може да си позволи да води война в обкръжение, защото повечето от съседите му са бедни и въоръжени с прашки. Обаче има и такива, които много внимателно го следят и едва ли ще му позволят да разшири конфликта на изток, докато към Африка и контрол над Суецкия канал пътят е "свободен". За 75 годишното си съществуване Израел не е бил във война 12. Има отвратителна религиозна платформа, насърчаваща към убийство и жестокост.
  • 6 Бен Гурион

    2 3 Отговор
    След като Хамас бъде смазана, идва ред на "голямото братче".

    Коментиран от #7

  • 7 АЗРАИЙЛ

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бен Гурион":

    Каза--- много скоро ще има пожар в Израел. Там ще горят толкова много хора, което никога и никъде не се е случило до сега! И, никой с нищо няма да е в състояние да им помогне!