Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 04:57 1 020 6

Османи събра подписите, кандидатира се за президент на РСМ

  • буяр османи-
  • северна македония-
  • президент-
  • подписка

Кандидатите за държавен глава са 11

Кандидатът на най-голямата албанска партия Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) за президент на Република Северна Македония Буяр Османи съобщи чрез видеообръщение, публикувано на профила му във "Фейсбук", че необходимите 10 000 подписа за влизането му в президентската надпревара вече са събрани, предаде БТА.

Османи съобщи новината, заобиколен от съпругата и децата си, с думите, че необходимите подписи, са събрани за рекордно кратко време.

„Те са най-голямото признание, но преди всичко голямо задължение да вляза с най-голяма сериозност в тази историческа кандидатура за президент на Република Северна Македония", казва в обръщението си Османи, пожелавайки позитивна кампания в президентските избори със състезание на идеи.

Той е първият от внеслите до този момент в Държавната избирателна комисия документи 11 кандидати да се включат в президентската надпревара в Северна Македония, събрал необходимите подписи. Според законовите изисквания в Северна Македония десет хиляди подписа са необходими на кандидатите на партии и коалиции с по-малко от 30 депутати в парламента на страната, за да се включи техният кандидат в президентските избори на 24 април.

Събирането на подписи за издигане на кандидати за президент на предстоящите избори официално започна на 23 февруари и ще продължи до 8 март.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    6 2 Отговор
    Вече е дал обещание че ще гони руски дипломати.
  • 2 ..............

    10 0 Отговор
    Османи. Хубава македонска фамилия.
  • 3 Нека им

    7 1 Отговор
    Да ги управлява турчин
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бамби

    5 0 Отговор
    Хак да ѝм е на "македонците"! Не били българи, значи! Сега ще видят какво значи да те управлява албанец - албански паспорти ли ще хукнат да си вадят, щото българските ѝм служели само да ходят да работят в Европа.
  • 6 Хи хи хи

    4 0 Отговор
    Теа, от много акъл да се правят, че не са българи ще се поалбанчат.
Новини по държави: