Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Април, 2024 22:40 3 616 269

Новата помощ от САЩ за Украйна: оръжието вече е в Европа

  • русия-
  • украйна-
  • сащ-
  • нато-
  • оръжие-
  • джо байдън-
  • володимир зеленски

Сега се очаква нещата да се случат бързо: президентът Джо Байдън обяви, че още през тази седмица Киев трябва да получи нови доставки на оръжия

Новата помощ от САЩ за Украйна: оръжието вече е в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Основната част от новата оръжейна помощ за Украйна се намира в складове на американската армия в Германия и Полша. Буквално до дни първите доставки трябва да стигнат до фронта в Украйна, казват експерти.

Решението в Сената беше прието с голямо мнозинство: със 79 гласа "за" срещу 18 "против". Общият размер на помощта е 61 милиарда долара (57 милиарда евро).

Още новини от Украйна

Сега се очаква нещата да се случат бързо: президентът Джо Байдън обяви, че още през тази седмица Украйна трябва да получи нови доставки на оръжия. Според "Ню Йорк Таймс" те ще включват запаси на американската армия, които вече се съхраняват в Германия и могат да бъдат транспортирани до Украйна с влак в най-кратки срокове. Също и СиЕнЕн предаде, че основната част от тези оръжия вече се намира в складове в Германия и Полша.

Говорителят на Пентагона Пат Райдър, цитиран от АРД, още преди гласуването в Сената обяви, че първоначалните доставки ще се състоят предимно от системи за противовъздушна отбрана и артилерийски боеприпаси. По думите му ще бъдат необходими няколко дни, за да стигнат те до фронта.

Повече детайли за очакваните оръжейни доставки за Украйна дава Ройтерс. Позовавайки се на двама високопоставени американски служители, агенцията съобщи, че новият пакет ще включва автомобили, боеприпаси за преносимата зенитно-ракетна система "Стингър", допълнителни боеприпаси за високомобилните ракетни артилерийски системи (HIMARS), 155-милиметрови артилерийски снаряди, противотанкови боеприпаси за TOW и Javelin и други оръжия, които могат да бъдат използвани незабавно на бойното поле.

Как ще се отрази новата помощ за Украйна на хода на войната?

"Още не е твърде късно за Украйна. Забавената с шест месеца военна помощ доведе до значително повече украински жертви, включително цивилни", заяви бившият посланик на САЩ в Украйна Джон Хърбст, визирайки масираните руски въздушни удари. Но украинският фронт до голяма степен е удържан.

"Оттук нататък, ако поддържаме нивото на подкрепа за Украйна, което имахме преди това забавяне, Украйна може да победи. Особено ако правителството на САЩ има смелостта да снабди Украйна с още по-далекобойни оръжия, тази победа ще дойде по-скоро", убеден е Хърбст.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хххх

    82 98 Отговор
    Тези не престанаха да ги тъпчат за война...... зеленото психопатче е в екстаз! Нашите военните вече ги пращат на война.

    Коментиран от #37, #97

  • 4 Оги

    53 54 Отговор
    Никога не съм разбирал как руснаците не са способни да прекъснат доставките преди да достигнат до фронта? Как не могат да разберат по какъв начин ги доставят до фронта и не гръмнат камионите или влаковете?

    Коментиран от #10, #16, #30, #88, #90, #91, #99, #268

  • 5 Въшльовци!

    32 7 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Нека реват!!!

    Коментиран от #40

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хронология

    72 88 Отговор
    Новата помощ вече е в Европа, нова помощт вече е в Окрайна, нова помощ вече е унищожена от Руската армия.

    Коментиран от #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Игумен

    47 28 Отговор
    Ще дойде като Бг самолетите на хартия.
  • 12 Стар Трек

    39 20 Отговор
    Сега я телепортираме в Европа утре в Окрайна
  • 13 лакомията човешка

    73 88 Отговор
    Това лято ще бъде последното: украинците са ужасени от американските пари за продължаване на войната

    Украйна е такова вечно пияно, недоволно момче, което реши да прави пари в битки без правила. Имаше едни богаташи, които като на шега му избраха най-силния противник и му казваха - бий се, само вземи цялото семейство със себе си на ринга. Идва този Стьопа Глупакът на ринга с децата , те се хващат за краката му и да бием руския боец ​​където и да е. Е, нашият Иван е добродушен, опитва се да удря, за да не удари децата, но през цялото време намига на този идиот, казвайки, глупако, къде отиваш, откажи се, падни на килима...

    Но не, настоява Степа Трипак (това е фамилията на идиота), лицето му вече е целият в синини, очите му са цепнатини и как гледа настойниците си, които му обещаха пари за тази битка, а те размахват парите си към него, казват, хайде, бий се, не бъди глупав, и очите на Стьопа светят, въпреки че блясъкът им вече не се вижда зад подутините. Те също казаха на Стьопа, че съдията е бил подкупен и че във всеки случай победата ще бъде приписана на него. Та тъпакът се бори за парите, които му показаха отдалече, като не щади децата си... Такава е украинската действителност.

    Коментиран от #23, #42, #86

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Последния Софиянец

    55 48 Отговор
    Зеленски унищожи втарая за няма и две години.
  • 16 Просто е.

    38 52 Отговор

    До коментар #4 от "Оги":

    Конвоите пристигат от натовски страни,с натовски конвой,ПВО, Ф35 и бомбардировачи в небето ...ала бала портокала.
    Магучая си знае силиците.

    Коментиран от #31

  • 17 истината

    39 24 Отговор
    Преди около 100 години имаше една голяма война, в която участваха няколко европейски държави, голяма част от които бяха колониални и не искаха да се откажат от това, на което бяха свикнали – да ограбват по-изостаналите в икономическо и военно отношение народи. Първо място по големина и по други неща след колонизаторите заемаха Англия и Франция. На второ място бяха твърде често, но братски настроените една към друга Русия и Германия. Временните братства между тогавашните колонизаторски и колониално настроени държави бяха обикновенно лицемерни и бързо се превръщаха във вражески взаимоунищожителни ужаси.
    В такава характерна обстановка се развиваше и усъвършенстваше последната обществено-икономическа система наричана за мекота „свободно пазарно стопанство“, вместо истинското същностно наименование „Капитализъм“.
    Повечето от досегашните малко над 200 държави или държавни наименования се отнасяха географски за превзетите от колонизаторите в течение на вековете държави в Африка, Азия. За тях фактическата свобода на народите им или не съществува или е подправена и се назовава и използва само при гласуване в Общото събрание и други случаи в ООН. В този смисъл ООН в голяма степен е загубила същността си и първоначалното значение.
  • 18 Гост

    52 25 Отговор
    Краварите харчат парите по бързо от Асен и Боко взети заедно

    Коментиран от #241

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 размисли и страсти

    22 19 Отговор
    И така – какъв е характерът и смисълът на свободата и демокрацията? – Aко не е съвсем никакъв, то е не повече от частичен и минимален. Няма проблем – нито свободата, нито демокрацията се отнасят за голямата група, наричана „народ“ или „демос“. Тоест накратко: за свръхбогатите стигнали до властта – патрициите – свобода и демокрация, а за останалите (плебеите) – нищо отгоре, само това, което усвоят отдолу. По този вид дялба българските поети Христо Ботев и Петко Славейков са се изказали ясно в поетична форма! А изказваниятя на партийците са свързани често с техния собствен директен или роднински интерес! Това правило важи за много от властващите и използващите както в отделните държави, така и за зоната на интернационалните институции. Примерите за казаното четем и гледаме всекидневно в медиите – там виждаме, че корупцията се отнася както за САЩ примерно, така и за Германия и България.

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Месершмид

    32 15 Отговор
    Сигурно по 1 000 000 долара снаряда и две самолетчета докараха по 30 милиарда помощ
  • 23 Загрижен

    20 5 Отговор

    До коментар #13 от "лакомията човешка":

    Да се обадим на бърза помощ?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ае копейките

    29 21 Отговор

    До коментар #20 от "размисли и страсти":

    На философия ви избива..Някък си от вътре взе да ви идва

    Коментиран от #33

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Име

    35 15 Отговор
    Вероятно голяма част е доставено. Взривовете в Одеса не са били от нещо друго!
  • 28 Победа будет за нами

    52 82 Отговор
    Украинските нацисти до тук, без да броим последния пакет и всички останали от преди конфликта, получиха помощ в размер на два годишни военни бюджета на Русия и до този момент търпят поражение след поражение и разчитат само на терор над мирното руско население.
    Защо смятате, че сега ще се промени нещо?! Да, нещата ще се случат бързо, но трагично за тези които подклаждат войната с пари и оръжия.
    Руснаците бавно запрягат конете, но после няма сила която да ги спре, защото винаги защитават справедливата кауза и Бог е на тяхна страна! И в момента водят свещена война за всички нас.

    Както маршал Жуков е казал на времето: Ние освободихме Европа от фашизма, но те никога няма да ни го простят! ...фактите в момента красноречиво го доказват.

    Коментиран от #48, #246

  • 29 Гаглей

    14 25 Отговор
    Хехехе. Ватвнките дали знаят това или е под цензура?
  • 30 Защо ли?

    40 17 Отговор

    До коментар #4 от "Оги":

    Входните точки на ЖП в Украйна са 4-5. С пунктове за смяна на талигите на вагоните - между релсово разстояние в Украйна е по-голямо - не се унищожават
    Тунелите в Карпатите са няколко - не се унищожават
    Мостовете през Днепър са 28 (3-4 пешеходни) - не се унищожават.

    Имам чувството, че се дава път за всякакво оръжие за да се срине НАТО и Запада. Виждаме, че вече се реве - складовете празни, няма производство, искаме да купим - няма какво и т.н.

    Какво ще стане ако тези 28 - 4 моста се разрушат? Цяла източна (лево бережная) Украйна остава без доставки. Храна, оръжие, ГСМ, медикаменти, хора. Колко ще издържат войските там в такъв режим?

    Коментиран от #49, #57, #60, #64, #77, #84, #94, #115

  • 31 Оги

    19 13 Отговор

    До коментар #16 от "Просто е.":

    Искаш да кажеш, че руснаците от страх не гърмят конвоя на украинска територия, за да не очистят някой натовец?

    Коментиран от #55

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гаглей

    15 12 Отговор

    До коментар #25 от "Ае копейките":

    Този е тренирал речта си поне 2 седмици. Дайте му да се изкаже поне тук анонимно във факти
  • 34 А пък ВСУ утилизираха над 7000 танка

    14 27 Отговор

    До коментар #26 от "относно новите оръжия":

    Не се занимават с разглабяване на безаналоговата руска скраб.Направо за претопяване .Пък и украинските роми облажват.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хе хе

    35 29 Отговор

    До коментар #13 от "лакомията човешка":

    И Путя си мислеше, че ще прави парад в Киев след три дни, но стана тя каквато стана.
  • 43 БгТопИдиот🇧🇬

    22 24 Отговор
    Колкото и джепане да наливат в 404 все тая.
    За 404 амин !

    Коментиран от #260

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Е го е.

    27 22 Отговор

    До коментар #28 от "Победа будет за нами":

    И тоя го напъна философстване.СВО-то приключи.Америка даже много се забави.Но карлиците успяха да я събудят.
  • 49 Оги

    20 5 Отговор

    До коментар #30 от "Защо ли?":

    Не ти схващам мисълта. То ест от хуманна гледна точка не прекъсват доставките за източна Украйна, където живеят руснаци. Така ли? За да достигнат тези оръжия, снаряди и т.н. до фронта, нещо трябва да ги транспортира до там, някакви камиони. Защо руснаците не ги гърмят?

    Коментиран от #71

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Мъдрецът

    4 5 Отговор

    До коментар #31 от "Оги":

    Страх лозе пази.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Няма как

    14 25 Отговор

    До коментар #30 от "Защо ли?":

    Ушанките не ги бива много да ги целят..мост е малка цел за техните ракети
    вероятността да го уцелят сигурно е 10 процента..ако изхарчат 10 ракети за да му направят дупка която после ще се ремонтира няма смисъл

    Коментиран от #74

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 В.В.П.

    23 7 Отговор
    Пирамидата Окропистан ,употреби ,изяде ,усвои 1 трлн,евра ,за тия 10 год ..И клозета става все по дълбок и миризлив ..Сега им пускат сифона ..с мътната вида ...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Читател

    21 12 Отговор
    Няма как лъжете пак ,та първа трябва да се произвеждат от САЩ.Пълен смях но е тъжно там умират хора заради сащ те са сатанистите нацисти.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 всяко нещо има край

    28 10 Отговор
    Печатницата за долари без покритие работи на пълни обороти! В същото време все повече средни америкаци обедняват, остават без дом и започват да живеят с градовете-призраци или в кашони по улиците на мегаполисите.

    Коментиран от #73

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Украйна е способна да победи

    22 6 Отговор
    А аз защо съм останал с впечатление, че вече е победила. Трябва да престана да гледам български телевизии.
  • 70 Крепостник

    4 4 Отговор
    Кво става с Тимур,бе?
  • 71 Мисля

    20 17 Отговор

    До коментар #49 от "Оги":

    че е със стратегическа цел. Разоръжаване на НАТО и Запада.
    Вече се говори, че на НАТО ще са необходими години за да попълни складовете. Това са години мир за Русия.
    И ...
    Ако се планира настъпление (по масивно) тогава ще е момента за унищожаването на мостовете и др.
    Украинската армия там без снабдяване няма да изфържи много.
    Могат да се изградят понтонни мостове, но те ще пропускат много по сляб поток.
    А с разрушаването на тунелите и пунктовете за смяна на талигите на ЖП директно се срязват доставките от Запада. Изключвайки въздушни и на животинска тяга.
    Остава Дунав - рени и Черно море - Одеса.

    Не мисля, че ще мислят за хуманитарни цели, ако се започне голямо настъпление.

    Коментиран от #75, #251

  • 72 кака Мара

    18 5 Отговор
    глобалната диктатура на транскорпорациите и нейното чучело , Бай Спън е дементен диктатор, който подпалва световна касапница. Америка си копае гроба.
  • 73 Ти за средните американци

    5 11 Отговор

    До коментар #67 от "всяко нещо има край":

    Не се тревожи.
  • 74 Показаха

    15 5 Отговор

    До коментар #57 от "Няма как":

    как целят с телевизионната кула в Харков.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Прав си

    6 18 Отговор

    До коментар #2 от "Отец Дионисий":

    Господ гледа и ще накаже сурово Путин и шайката около него започнали тази кървава война.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Забелязвате ли

    29 7 Отговор
    Колко фалшива е думата демокрация, лишена от реално съдържание, измама. Целият народ на щатите е против военната помощ, но групата милиардери са решили да печелят и думата на народа не се чува.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Уса

    16 4 Отговор
    Големи локуми и лакардии за старо прашясало оръжие на десеторни цени,но гудлак
  • 86 Не украинците

    10 19 Отговор

    До коментар #13 от "лакомията човешка":

    а руснаците ще се ужасят от американската помощ за Украйна
  • 87 Бай Дън

    13 6 Отговор
    Тя е била и по рано в Европа просто Байдън не смееше да каже да не изпадне още назад в изборната надпревара. Изчакваше да му изработят подходящия компромат срещу Тръмп.

    Коментиран от #102

  • 88 за чудене си е

    15 6 Отговор

    До коментар #4 от "Оги":

    Навярно знаят,но не смеят да ги ударят извън Украйна,не искат ескалация.Или пък украинците ,като ги продадат делят парите с руснаците.Друга причина може да е,че на фронта за всяко унищожено натовско оръжие има някаква награда в паричен еквивалент, малки вероятно, според ме,ама е някакъв вариант.Или пък просто искат да докажат на света ,че западното оръжие не е с нищо по-добро от руското в бойни условия.Един вид реклама си правят , като го унищожат.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Отреазвяващ

    18 5 Отговор

    До коментар #4 от "Оги":

    Всичко се знае и следи.Целта е да ги загробят повече,да вкарат НАТО в батака.Бавно и славно.Да навредят на търговския имидж на западното ВПК.
  • 91 Джаската

    19 12 Отговор

    До коментар #4 от "Оги":

    руснаците винаги са воювали на собствена територия. американците никога.. в момента е война на изтощения кой първи ще се гътне... украинците са пионките , разбира се и жертвите... добре е обаче да се разбире, че Русия няма да води подобна война с друга държава както е с Украйна. тук слушам разни наши бг турчета , как путин много ни обичал.... дрън - дрън , ярина, ще ни опука и няма да му мигне окото

    Коментиран от #247

  • 92 Да бе

    4 20 Отговор

    До коментар #84 от "Павел":

    Викаш ,руснаците не воюват със скраб ? Единственото им спасение е да утилизират собствените фашисти - в Кремъл .
  • 93 ?????

    5 31 Отговор
    Чета топ размисли на русофилчета,защо не се унищожават американските конвои преди да стигнат до фронта...Ами така както САЩ даде милиарди долари по ленд-лийзът на чичко Сталин,така сега дава на Зеленски.Квит.Американският народ е справедлив и хуманен народ.И винаги помага на изпаднал в беда.Затова САЩ са най великата държава.Хуманноста русофилчета ви е нещо непонятно.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Дако

    5 2 Отговор
    Свещите , афторе ,свещите . Ако ще и в зад ни ка да си ги навреш .
  • 97 Многониковий ,

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "хххх":

    Кои ваши военни бе .. Първо беше СВО , сега па стана война .. Явно , ако комшията те нападне , си готов да са отрътиш .. 🤭😁🤫

    Коментиран от #107

  • 98 Моите имена

    10 3 Отговор
    Нацистите в тази държава са само подизпълнители. А нацистите-началници в някои други страни? С тях - какво? Пак ли ще останат ненаказани и дори - не посочени, точно както и след ВСВ?!
  • 99 Пена

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "Оги":

    Този въпрос го зададоха на Путин преди 2 години и той каза. Те транспортират нощен , за Руската армия е не мислимо да се наблюдава нощен

    Коментиран от #122

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Джоко

    3 8 Отговор

    До коментар #87 от "Бай Дън":

    Още,ли Тръмп ви е в главите.Видяхта,ли как се извъртя?Джо ако е жив ще бъде преизбран.Тръмпа го тръмпираха.Забравете.

    Коментиран от #109

  • 103 Ксаниба

    16 1 Отговор
    Ахахах? Предвид логистиката, пртеманеьотнп решенияьа и стратегиите, това означава само едно. Амерскиье оръжия са продадени и внесени в полша, румъния и Прибалтика, незаконно и отдавна!!!
  • 104 Жеко

    16 3 Отговор
    Като гледам надолу, само от ония 10%, дето на бялото черно викат и дето получават по повин цент за плюнка срещу Русия.. Няма нищо, давайте, още малко остана и ще ви спуснат нова тема, по която да се плюнчите... а може и безработни да останете - никой не обича подлогите..

    Коментиран от #119

  • 105 Василев

    15 3 Отговор
    Тая братоубийствена война трябва да свърши.Но някой не позволява. Преди повече от година са били пред примирие,ноо.....Всички се надяват на едни избори,но и това не е сигурно.Някои ще бягат и ще се крият след време,но какво от това когато мъжката част от народа ще е на привършване.Само синчетата на богатите..

    Коментиран от #114

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Лошо нема!

    2 7 Отговор

    До коментар #97 от "Многониковий ,":

    Имах една съседка. Полу-рускиня.Навремето кво търтене падаше.Запиля се нанякъде...
  • 108 Тизе

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Български путинист":

    Си толко праззз , че никой нече да ти отговори ! И я не сакам да ти говорим , сакам само да кажем дека си праззз !
  • 109 правилно,

    7 0 Отговор

    До коментар #102 от "Джоко":

    ако е жив Джо обаче😏

    Коментиран от #117, #159

  • 110 Така е

    14 2 Отговор
    Васалът фаш не позволява мир, целта е избиване на славяни.

    Коментиран от #120

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Ккк

    5 10 Отговор

    До коментар #105 от "Василев":

    Ами може би който я е започнал трябва да я прекрати, не мислиш ли? Що за лицемерие е да нападнеш някого, а да апелираш за мир? Просто си махни войските от дома му и си плати щетите и ето ти мир.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Доки

    0 1 Отговор

    До коментар #101 от "Отреазвяващ":

    Rider 777, ти ли си брато?
  • 117 правилно,

    1 1 Отговор

    До коментар #109 от "правилно,":

    тогава Камала Харис.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Дедо ти

    1 0 Отговор

    До коментар #104 от "Жеко":

    Гледай само напред и нагоре!
  • 120 Даа

    7 12 Отговор

    До коментар #110 от "Така е":

    Путин затова нападна Украйна. Няма по-голям жив убиец на руснаци и славяни от него. А пък за руснак убиец на руснаци е номер едно за всички времена. Скоро даже ще изпревари немеца и грузинеца взети заедно.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Оги

    2 6 Отговор

    До коментар #99 от "Пена":

    Ясно, мислех, че имат някакви технологии да наблюдават нощем, спътници, нещо такова, но явно е трудно.
  • 123 това по кои

    1 2 Отговор

    До коментар #118 от "това кога,":

    други медии.Я обАди и ние да разберем истината!
    Знам,че станаха два месеца и две години.

    Коментиран от #125

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 абе изтриха ме

    7 2 Отговор

    До коментар #123 от "това по кои":

    ,като ти напиша медиите пак ще ме изтрият.Сам потърси,Даже и западната преса вече пуска по някоя статия за руското превъзходство.

    Коментиран от #126

  • 126 ...

    1 5 Отговор

    До коментар #125 от "абе изтриха ме":

    Що го пращаш да търси, ти нали си ги чел? Кажи направо до къде са стигнали руснаците? До Ла Манша?

    Коментиран от #128

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 В.В.П.

    11 1 Отговор
    В сащ ,системата е олигархична структура .С държавни поръчки и пари ,от конгреса се правят нещата ,в частния сектор..Тези неща ,янките аз ги отработили ,отдавна ..Казват му олигархия .смесване на бизнес и политика .държавна протекция .
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Един

    4 6 Отговор
    Ну, Путя, ну погоди.
  • 134 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 5 Отговор
    В момента съветника на Зеленски Михайло Подоляк стреля пред президентския дворец в Киев с автомат във въздуха и каза -
    Подоляк: Гласувайки помощта за Украйна, САЩ най-накрая решиха, че Русия трябва да загуби тази война

    Коментиран от #137

  • 135 ***

    4 7 Отговор

    До коментар #129 от "...":

    Па то нема да станат ора в государството..Ще трябва да активират и всички копейки, цомчовци и плюнковци на фронта
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Факт!

    5 1 Отговор

    До коментар #134 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    есвео-то приключи.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Павел

    11 5 Отговор
    Какво се случи днес в 13.00 в Доброполе в окупираната от украинските нацисти част на Украйна ?
    Още гърмят фойерверките от натовската помощ. Колко Химарса заедно с боеприпасите бяха унищожени??
    Защо евакуират града??
  • 140 Нетърпелив

    4 6 Отговор
    Чакам до седмица какво ще се случи с керченския мост.

    Коментиран от #145

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 В.В.П.

    6 6 Отговор
    Сега Киев ще бъде заравнен .На поляна ,за тикви..Ахаха .Красота ..

    Коментиран от #149

  • 144 АЛИ

    2 3 Отговор

    До коментар #132 от "Иван":

    Не е тактика.Те са си така във вся и всьо.
  • 145 Керчо и Кокерчо

    2 1 Отговор

    До коментар #140 от "Нетърпелив":

    Какъв е този мост?
  • 146 Червен кхмер

    5 10 Отговор

    До коментар #132 от "Иван":

    Ха ха Иванушка руснаците никога не са стояли мирно, а са се развивали само с войни ,заграбване на територий и пробвате на народи.Ако ка спирали са си спретвали велики революции и взаимни клането с милиони.
    Показаха си рогата и в Молдова и в Грузия и сега в Украйна.
    Така, че те по друг начин освен агресия и варварство не могат да живеят, но манталитета им е холопско-крепостен и разбират само от млатене.
    Руската империя се разпадна, след нея и СССР идва ред и на Путлеристан.Това е НЕизбежно
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Сергей Шойгу съм

    12 5 Отговор

    До коментар #143 от "В.В.П.":

    Как ще заравняваме Киев, това си е руски град. Просто примамваме нацистите да излязан навън в полето и ги денацифицираме. Досега сме вече към 50% готови.

    Коментиран от #157

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 В.В.П.

    5 3 Отговор
    Кога ше обявят че им дават ЯО??...На майтап да ги изгорят ..Трябва дасе види това ..Красота ..
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 ...

    3 6 Отговор

    До коментар #153 от "според теб":

    Може, с ядрено оръжие, ама ще се радва точно три минути на "победата" преди Москва и Ленинград да бъдат остъклени. С конвенционално вече се пробваха и се видя. Даже още може да се види, защото отломките от военните им колони си стоят край пътя.

    Коментиран от #163

  • 157 Еленовъд

    5 7 Отговор

    До коментар #149 от "Сергей Шойгу съм":

    Здраво денацифицира елени в мъртвите сибирски полета.
    Повечето се издавиха от снеготопенето.
  • 158 Дай Чувале

    10 1 Отговор
    ОТварям - Дойче Веле. Сякаш от тия американски милиарди има и някой долар за тая пропаганда, защото взе изведнъж да бълва долнопробната си пропаганда много интензивно.

    Поне добре, че слагате логото на Дойчето, че да не четем нататък. Само слизам тук в коментарите да видя защитниците на САЩ какви хуморески този път ще измислят. Вундервафе не са обявили още. Ф16?

    Коментиран от #166

  • 159 ха ха хааа

    4 6 Отговор

    До коментар #109 от "правилно,":

    Така е .. Путю е Безсмъртен ... 🤭😁
  • 160 Да де

    1 10 Отговор

    До коментар #142 от "Сталин":

    Ама САЩ наля 300 милиарда на Сталин.
    Жуков:Ако не беше помоща от САЩ,ние нямаше да можем да продължим войната.
    Трай си и преглъщай.
  • 161 Шопо

    4 8 Отговор

    До коментар #155 от "Бесен-_ Язовец":

    Русороби я ударете сто грама водка Флирт /путинка няма/ за храброст, че пълните гащите
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 може и с фаб

    4 2 Отговор

    До коментар #156 от "...":

    има излишък от тях,чудеха се какво да ги правят

    Коментиран от #172

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 не вярват вече

    3 0 Отговор

    До коментар #158 от "Дай Чувале":

    на пропагандата си, затова без имена

    Коментиран от #169

  • 167 Путю ,

    3 6 Отговор

    До коментар #147 от "В.В.П.":

    Недей дрънка на балалайката , а кажи досега колко потрати за тридневната операция , ама в рубли ?! Можно и в севернокорейски вон .. 🤭😁
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 даже

    3 1 Отговор

    До коментар #166 от "не вярват вече":

    и Мара потъна някъде
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 по-скоро

    1 0 Отговор

    До коментар #168 от "мхм":

    там (Украйна, Молдова)са живели прабългарите.Част от тях преминават Дунав и сега това е България.

    Коментиран от #174

  • 172 ...

    5 3 Отговор

    До коментар #163 от "може и с фаб":

    Да продължават да се чудят. Като са им малко над 1 000 000 убити и осакатени, да изчакат да станат 10 000 000 и тогава да решат евентуално. Защото ако го направят сега и се провалят, съвсем ще останеш без аргументи. Добре, че легендата за тези ФАБ-ове им е по-скъпа от живота на синовете им. Иначе досега да са ги използвали.

    Коментиран от #178, #184

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 мхм

    5 1 Отговор

    До коментар #171 от "по-скоро":

    А пък от изворите до устието на Волга си е Волжка България.

    Коментиран от #190

  • 175 Залужнiй

    7 2 Отговор
    Не е никак добре Америка да ти помага. Приятелството с Америка води до голяма мизерия. На приятела, не на Америка, хахаха

    Коментиран от #182

  • 176 Байдън цял живот на държавната софра

    4 2 Отговор
    Лявата партия в САЩ,на байдън ,болшевишката демократическа партия ,пратили шпицкомандата си полицията ,да бият студенти в центъра на Манхатън,в ню йоркския университет

    Коментиран от #180

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 пак неразбрал

    2 1 Отговор

    До коментар #172 от "...":

    Не искат,не не могат.
  • 179 0101

    6 5 Отговор
    Цялата руска територия без княжество Москва (към 2 милиона москала) принадлежи на Украйна,там е било киевска рус,създадена от украинските викинги рюрикови

    Коментиран от #186

  • 180 Що,бе?

    3 3 Отговор

    До коментар #176 от "Байдън цял живот на държавната софра":

    Путин да не е копал кукуруз?
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Атанаска

    0 2 Отговор

    До коментар #175 от "Залужнiй":

    Кво стана с Тимур,бе?
  • 183 Марк Милър

    6 2 Отговор
    значи чакаме скоро оръжието от ЕВропа да се продъни в калта на Украйна, както досега.
    какво ще пратят този път - F-16 BLOCK с ракета Taurus ? За да обърне хода на "контранастъплението", естествено.

    Предполагам Ефката ще я пилотира Призракът на ... Одеса, примерно. Или Лвов, че Одеса са руснаци - призракът ще излезе руснак.

    Важното е да въртят лакардии по медиите докато гепат милиардите. Вие си гледайте Зеленски какви ги срича. Може и на английски - с по-тънък гласи, или на мовата - с по-дебел глас. Ама през това време кинтите летят от хазната в джобовете избраните получатели.

    Коментиран от #188

  • 184 и за убитите

    0 2 Отговор

    До коментар #172 от "...":

    не знам дали си прав,ама в идеалния случай съотношението е 1:1.Погледни малко по-реално на нещата,ако можеш, разбира се

    Коментиран от #187

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 А ха !

    6 0 Отговор

    До коментар #179 от "0101":

    Нова история написахме Наци!А пак някога велика България се е намирала на мястото на Австралия!Шах и мат китки мека!
  • 187 ...

    5 7 Отговор

    До коментар #184 от "и за убитите":

    Да де, ама украинците умират за свободата си, а руснаците за кефа на Путин. Разбира се, че и украинските жертви са много, само че те нямат друг избор. Ти ако беше украинец би ли живял там след победа на Русия?

    Коментиран от #193

  • 188 ха ха хааа

    2 6 Отговор

    До коментар #183 от "Марк Милър":

    Чакате , със "свито сърце " .. Не може една държава , от крепостяни да диктува дневният ред ..
  • 189 Слава на Украйна

    7 8 Отговор
    Удри яко по блатните боклучаци!!!
  • 190 в Молдова,

    2 0 Отговор

    До коментар #174 от "мхм":

    Гагаузия,има български села .Изцяло български.С по 15000 к население.Говорят нормален български,леко архаичен.Примерно на пилешко бутче казват копънче.Като баба ми едно време .

    Коментиран от #192

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 хех

    3 2 Отговор

    До коментар #190 от "в Молдова,":

    То и в Чикаго има над 100 000 българи. И кво?

    Коментиран от #197

  • 193 имат избор

    3 2 Отговор

    До коментар #187 от "...":

    или поне имаха.И не искат да умират за родината си ,поне тия дето аз познавам.Никой не иска да умира ,независимо поради каква причина .Затова и бягат от Украйна.Някои наистина мразят Русия,ама все пак не са на фронта,а работят на запад.

    Коментиран от #196

  • 194 мхм

    4 5 Отговор

    До коментар #191 от "Сталин":

    Понеже отвори дума за ковида да ти кажа, че кремълските фашисти с нищо не се отличават от ковидфашистите. Само се замисли колко еднакви са им тактиките, действията и пропагандата!
  • 195 Зелен Хайверски

    8 1 Отговор
    Ей, и каква е тая нова помощ, дето пък досега я нямаше, пък изведнъж дойде?

    Ще стане като предния път. Ще приказвате много колко как ще бъде успешно и т.н. Както вика Зеленски: Переможемо. А то за кинти било и затова нищо не станало, а кинтите отишли и изчезнали. Къде са предишните стотици милиарди? Някаква идея? Аз ще цитирам гения Асен Василев: "В банкови сметки".

    На бас, че с тия пари ще стане същото като с предишните пари. Инфлация за народа, девалвация за парите.

    Коментиран от #237

  • 196 ...

    4 2 Отговор

    До коментар #193 от "имат избор":

    Те тоя "избор" вече са го яли през голодомора и май предпочитат да умрат. Който може бяга, ама то и емиграцията не си е работа. Цял живот чужденец, а пък да оставиш дома си на някакви орки без бой...

    Коментиран от #201

  • 197 разликата е

    5 0 Отговор

    До коментар #192 от "хех":

    ,че в Чикаго българите са отишли,а в Гагаузия са били там.Не са пришълци

    Коментиран от #199

  • 198 Почитател

    6 0 Отговор
    Тези на снимката с жълтото тиксо дали са живи още?
    Непрекъснато пускат нови клипчета с трупове в разчупени стойки на чиито униформи ръката е облепена по същия начин със жълто светоотразително тиксо. Явно е за да се намират по-лесно.
  • 199 хех

    2 2 Отговор

    До коментар #197 от "разликата е":

    Айде бе? Викаш Гагаузия е пра-родината на българите?

    Коментиран от #205

  • 200 Тов. Членин

    3 2 Отговор
    Другари , харесва ли ви или - не , ше има " бойня " ...

    Коментиран от #204

  • 201 честно

    6 0 Отговор

    До коментар #196 от "...":

    ,ти би ли отишъл да умреш на фронта,за някаква клауза ,която не те засяга особено или пък не вярваш в нея?Още повече,че почти всички са наясно ,че нямат шанс с/у Русия.

    Коментиран от #202

  • 202 кауза,

    1 0 Отговор

    До коментар #201 от "честно":

    Не клауза, сори
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 ген. Съби Събев

    10 3 Отговор

    До коментар #200 от "Тов. Членин":

    То няма вече хора, тия пращат чудодейни оръжия.
    Сега ще трябва да връщат украинските бежанци обратно в Украйна, за да има кой да умира. Намаляха баламите.

    Коментиран от #214

  • 205 Ами има

    5 1 Отговор

    До коментар #199 от "хех":

    и такава теория .Преди двайсетина години и по бТВ го даваха.Чикаго със сигурност не е прародината на българите,щото на дядо къщата е по-стара от САЩ
  • 206 ГомНАТО

    8 3 Отговор
    Крайно време е НАТО да се включи тържествено с живо месо да защити Зеленски. Чакаме, че и ние да участваме малко с жива сила. Не че ще е дълго жива, и една ли ще е сила, но да блеснем пред господарите ни.
  • 207 Град Козлодуй

    2 5 Отговор
    Слава на Украйна
  • 208 История

    4 3 Отговор

    До коментар #173 от "Сталин":

    Край означава земя. Роден край означава родна земя. Украйна се е казвала Рус преди да бъде разбита от Монголската империя. Името Украйна й е дадено от Жечносполита. По-късно Русия я превзема и обявява, че я била създала, което е лъжа и пропаганда. Украйна е налседник на Рус. Русия е наследник на Московия. Рус създава Московия. Киев е 7 века по-стар от Москва.
  • 209 Град Козлодуй

    5 0 Отговор
    Войната е Кървав Бизнес

    Коментиран от #211

  • 210 Шахматист

    5 3 Отговор
    Къде ли ще атакува с новите оръжия Сирски?

    Или ще го сменят и него, че не можа едно село да си върне.
  • 211 Козлодушима Чернодуй

    4 2 Отговор

    До коментар #209 от "Град Козлодуй":

    За едни бизнес, за други кръв.

    Битките с бизнес не знам как се печелят. Сигурно Путин щеше да си тръгне лесно, ако Байдън му беше дал всичките тези пари, които даде на Зеленски. Просто Байдън отново обърка какво трябва да прави. Дано го сменят с някой с повече мозък.

    Коментиран от #226, #232

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 3246

    1 1 Отговор
    убеден е Хърбст.
  • 214 Тов. Членин

    1 4 Отговор

    До коментар #204 от "ген. Съби Събев":

    Тов . Гъбев , те и в русия намаляха бе ... Чеченците са изтрепаха с мотопедите ...
  • 215 Артилерист

    6 11 Отговор
    От тази помощ вероятно очите на укронацистите и джобовете на наемните "войници на късмета" ще се напълнят, но това едва ли ще повлияе на ефективността на руските ФАБ-ове и АРТИЛЕРИЙСКИ налети. На американците, за войната им в Украйна срещу Русия чрез укронацистите, им трябват хора, защото укроармията оредя, а украинците и зорлем, с новия закон за мобилизация, не щат да ходят на фронта. С тез пари е възможно известно пропагандно освежаване сред укровойската, но общо взето са здраво награбени от руските войски по цялата линия на съприкосновение...

    Коментиран от #217, #220

  • 216 Ибане,

    4 0 Отговор

    До коментар #132 от "Иван":

    Тя , тактиката си една и съща и днес, в Украйна ... Само , че позивната е - " лудият пиЯнист " Удрям това село , онова село , боли ма шмайзера .. братья
  • 217 ха ха хааа

    1 4 Отговор

    До коментар #215 от "Артилерист":

    Потят ли ти се междуфилиините пространства ?!

    Коментиран от #261

  • 218 ХА ХА

    7 4 Отговор
    Копейки бучът и дранчът, якооо.

    Коментиран от #257

  • 219 Факти

    6 4 Отговор

    До коментар #212 от "всички":

    Аз също не се ваксинирах, но това какво общо има с темата? Ковид имаше и той уби много хора. Китай, на който сега сте мажоретки покрай господарката ви Русия, си затвориха напълно цялата държава. Путин пък от страх две години не се доближаваше до жив човек. И на тях ли не вярвате? Много ясно, че фарма мафията ще яхне вълната, но да кажеш, че ковид е нямало е върха на глупостта.

    Коментиран от #222, #223

  • 220 Райън

    0 3 Отговор

    До коментар #215 от "Артилерист":

    Ти кога се върна от фронта?

    Коментиран от #262

  • 221 ХА ХА

    4 4 Отговор

    До коментар #212 от "всички":

    Не забравяй че путин пусна спутник много по бързо и с много по малко тестове. Причините бяха, да покаже че рф е могучая и нема евраци за западна ваксина. А ваксинирането с руска беше национален дълг.
    С кво се е ваксинирало жужето е много интересно.

    Коментиран от #224, #225

  • 222 Доцент Муфтаджийски

    5 2 Отговор

    До коментар #219 от "Факти":

    Ковид не съществува като документирана болест. Наричаше се грип.
    Това име Ковид-19 го измисли Светавната здравна организация. Тя измисли и лечението с което хората като постъпят с грип в болница и им се приложи се чувстваха по-зле отколкото преди да влязат в болницата.

    Почти всички починали бяха в самите болници или старчески домове.
  • 223 писах,

    2 0 Отговор

    До коментар #219 от "Факти":

    Че някои са починали от ковид,не чети избирателно.А защо не се ваксинира?Аз лично реших,че ваксината ще ми навреди.И в Швеция не беше задължителна.Маски само в болниците бяха задължителни.И почти всичко си работеше нормално.Единствено в магазините пишеше спазвай два метра дистанция,А в по малките пускаха определен брой хора.Затворени бяха единствено някои ресторанти.Макдоналдс работеше м/у другото
  • 224 с нищо

    1 2 Отговор

    До коментар #221 от "ХА ХА":

    вероятно.Никой мислещ не би се ваксинирал,освен ако не е принуден

    Коментиран от #231

  • 225 Дой Чевето

    2 5 Отговор

    До коментар #221 от "ХА ХА":

    Тия от НАТО ще смукнат за разрушаването на Кримския мост 100 пъти повече пари отколкото той е струвал.

    Коментиран от #228

  • 226 Таръм-таръм

    5 5 Отговор

    До коментар #211 от "Козлодушима Чернодуй":

    Целта не е да се откаже рф а да се смачка. И вече е смачкана, независимо от изхода на войната.

    Коментиран от #229

  • 227 Оф, малеее

    4 5 Отговор
    Къде да е оръжието, освен в Европа.
    В Америка ли да е?

    Дайте сега да видим кой мол, пазар, театър ще атакува Зеленски. Той винаги стреля по пазара в Донецк. Вероятно там нещо му се е случило и си го връща.

    Само дано в новия “пакет” да не е пъхната главата на Нюланд, за да подскаже на Зеленски, че трябва да слуша преди да действа.
  • 228 ХА ХА

    4 5 Отговор

    До коментар #225 от "Дой Чевето":

    Защо така реши?
    Моста е приключен точно с шест атакамса, по два в двата края и два в корабния коридор, та да немогат да минават и кораби.

    Коментиран от #244

  • 229 Случаен въпрос

    5 2 Отговор

    До коментар #226 от "Таръм-таръм":

    По-слабия не може да смачкаппо-силния.
    Да не говорим как неуспешно смачкаха Афганистан

    Става само с подкупване. Но сегашните амереканци са стиснати.

    Коментиран от #233, #259

  • 230 Аз съм

    3 2 Отговор

    До коментар #124 от "...":

    Те ЦРУ ги фортифицират от 2014 година , ама ти от къде да знаеш >?
  • 231 ХА ХА

    3 1 Отговор

    До коментар #224 от "с нищо":

    Аз също не съм се ваксинирал, но се сблъсках с короната, не лично. И не съди по себе си за останалите, всеки има право на избор. В България никой не е принуждаван.
  • 232 Град Козлодуй

    5 5 Отговор

    До коментар #211 от "Козлодушима Чернодуй":

    Свобода и Победа за Украйна
    Войната е Кървав Бизнес за Путин
    Но Вола като Рие Хвърля на Гърба си

    Коментиран от #235

  • 233 ХА ХА

    5 4 Отговор

    До коментар #229 от "Случаен въпрос":

    Мисли гъвкаво, руснака е мачкан десетилетия, и още го мачкат и от вътре и от вън, в 21 век още живее в комуналки, без вода, ток и канал в най богатата страна на ресурси, а "изгнилите кравари" имат газова мрежа още от 19 век, даже ток не е имало и са имали осветление на газ.
  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 ХА ХА

    2 3 Отговор

    До коментар #232 от "Град Козлодуй":

    Колега, русия и бизнес са две думи които звучат смешно когато се свързват.
    Какъв бизнес е загубата на хора и ресурс, били то и само парадни.
  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Аз съм

    5 4 Отговор

    До коментар #195 от "Зелен Хайверски":

    Парите минават през военнопромишления комплекс на САЩ като % се отчита директно на тъпата неодемократична партия и заминават директно за предизборната кампания , естествено има тлъсто парче за всички заслужили ,фактически данъкоплатеца е ощетен , тези типове ограбват и собствените си грждани много брутално .

    Коментиран от #238

  • 238 ХА ХА

    5 7 Отговор

    До коментар #237 от "Аз съм":

    Колко и да бучиш, щатски оръжия па ше трепат ушанки.
    ХА ХА ХА
  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Редник

    7 4 Отговор
    Никаква украинска победа няма да има. Повече пари , повече загинали и ранени украинци и руснаци. Очевидно това е целта на демократичния Запад.
  • 241 Рошко

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Краварите харчат един "долар" напечатан без покритие, струва само труда за мастилото и хартията или лена. Нещо измислено от ротшилд и заробващ хората по света със измислената пак от тази ционистка фамилия финансова система, хубавата новина е че края му наближава като и ресурсите им а те са земя храна и вода, има ли не разбрали. А те са на изток, а колко хора ще умрат е само статистика, имаше един цитат от някой си във соц мрежа, планетата може да изхрани и нахрани всички ни, но не и богатите и алчните
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 На снимката...!

    3 4 Отговор
    Тия Укри,го гледат тоя ,,Джавелин",като индианец-пишеща машина...
  • 244 Аз съм

    0 2 Отговор

    До коментар #228 от "ХА ХА":

    Добре ,генерал Тактикус .
  • 245 Така Така

    4 3 Отговор
    То хора няма те оръжие им дават. Ездравомислещи твари
  • 246 Не си пиеш хапчетата

    7 2 Отговор

    До коментар #28 от "Победа будет за нами":

    редовно...
    Точно обратното е....
  • 247 Лекувай се!

    6 5 Отговор

    До коментар #91 от "Джаската":

    Русия е воювала навсякъде по света и затова я наричат империя на злото...
  • 248 Свободен

    5 5 Отговор
    Великият император и геостратег Путин е предвидил отдавна това!
    Или всъщност май не го беше предвидил?
    Не каза ли, че помощта е свършила?
    А то какво стана, тя още не е започнала!

    Коментиран от #250

  • 249 Всеки вярва в Бог

    2 1 Отговор

    До коментар #236 от "ХА ХА":

    дори атеистите. Но го наричат по друг начин. Човешка черта! Примерно- Фаучи, Грета Тунберг, Урсула, Сорос, Шваб, Стоичков, Меси, Партията, Зеленски, Природа, Тръмп, Путин .....
    Кого отнемат на хората утвърдените религии - остават им тия които споменах.

    За всяка Империя, че сама се унищожава и то отвътре - си прав!
  • 250 Зеленски съм

    2 4 Отговор

    До коментар #248 от "Свободен":

    Прав си! Едва сега започвам с исканията си. Това до сега беше само за загрявка.
    Затягай си колана!

    Коментиран от #253

  • 251 Личи си, че не можеш

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Мисля":

    да мислиш...
  • 252 за да не загиват още украинци

    6 3 Отговор
    и руснаци е най добре да се унищожи още докато се транспортира

    Коментиран от #254

  • 253 Путин съм

    1 4 Отговор

    До коментар #250 от "Зеленски съм":

    Ша затягам колана...ша цокам руснаците да още оръжия...
  • 254 За да не загиват още руснаци

    1 4 Отговор

    До коментар #252 от "за да не загиват още украинци":

    Най добре е да обстрелват директно градовете в русия.
  • 255 Оръжие за украйна

    4 6 Отговор
    До пълния разгром на путиновите пълчища

    Коментиран от #256

  • 256 И КОГА ЩЕ Е ТОВА

    4 5 Отговор

    До коментар #255 от "Оръжие за украйна":

    И КАТО СВЪРШАТ ТИЯ ЖЕЛЕЗА ПОСЛЕ КВО ШИ ПРАЙТЕ
    МНОООО СТЕ АСПИРИНЕСТИ
    АМА ТО ТОВА ВИ Е ПО РОЖДЕНИЕ
  • 257 ОООООО КОМПИР

    4 1 Отговор

    До коментар #218 от "ХА ХА":

    ПАК ЛИ СИ ТУКА
    БРАО КОМПИР
    АБЕ ОЧЕРЕТИНО ПАДНА
    КО СТААА БЕ
    ПЛЯС ПЛЯС ПЕДАЛИТЕ А КО ШИ КАЙШ
  • 258 Щатско оръжие трепе руснаци

    4 3 Отговор
    До къде ги докара кремълския сатрап
  • 259 Що бе.....

    3 2 Отговор

    До коментар #229 от "Случаен въпрос":

    Как смачкаха СССР.....
  • 260 наблюдател

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    до 43 като е все тая другарю защо пишеш а не си траеш и гледаш - ама май не е все тая щом всички копейки ревете
  • 261 Простако,

    1 0 Отговор

    До коментар #217 от "ха ха хааа":

    ти в този форум не си написал един смислен ред.
  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 263 Феникс

    3 2 Отговор
    Украйна е "полигон", където "се решава съдбата на новия световен ред".
    Чифутските кучета с васала си ФАЩ, се опитват да заграбят СВЕТОВНАТА ВЛАСТ и принудят всички народи по света, да подвият коляно пред тях.
    Да, ама има една голяма подробност и тя се казва РУСИЯ.
    ГОЛЯМА ГРЕДА ЗА ВАС ЧИФУТЧЕТА.
  • 264 миме

    0 0 Отговор
    говедата обичат Банкерските толкова много ги обичат че пачками им помагат да се срещнат скумрия си
  • 265 Петър

    0 1 Отговор
    ФАЩ са най голямото зло на Плънетата.
  • 266 Патриот

    1 0 Отговор
    Руснаците да се стягат за бързо бягане назад към мизерна русия
  • 267 Стоян

    1 0 Отговор
    Нови оръжия срещу пълчищата на Путлер
  • 268 Има разлика

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Оги":

    Между стандарта ,по който воюва НАТО и този ,който прилага Русия принципно има обща практика - шпионира , избира цели , нанася удари ,но в самите етапи разликите са принципни - шпионската мрежа на сащ ,Британия и други страни от НАТО работи синхронно (агентура ,сателити ,технологии) и превъзхожда тази на Русия ,която воюва сама ( с малки частични изключения) ,но най-голямата разлика се състои в жестокостта - за натовците всички славяни са еднакви и трябва да бъдат ликвидирани затова не им пука къде падат бомбите ,даже напротив, колкото повече има загинали цивилни ,толкова по-яростна ще бъде в пъти по- мощната пропаганда на запада. Докато за руснаците цивилните не са врагове ,а рускоговорящо население ,което живее въпреки войната ,в своето ежедневие - получава поща ,зарежда стоки ,пътува насам - натам. От това се възползват натовците. Ако зависеше само от украинците едва ли с такава жестокост щяха да стрелят по граждански обекти ,но те са обучавани от "добрите". Разбира се на фронтовата линия нещата са враг срещу враг - там няма свой от другата страна и всеки бие според способностите си. А камионите и влакове с доставки непрекъснато се движат. Това ,което виждаме по телевизията са формалности и подписване на неща ,които може би вече са пристигнали. ВСУ има всичко необходимо ,но не желае да воюва вече защото се дразнят от факта ,че воюват едни и същи ,които от ден на ден стават все по-малко .
  • 269 Този коментар е премахнат от модератор.