Last news in Fakti

10 Май, 2024 15:07 719 0

Външният министър на Иран: Страната е готова да взаимодейства с ЕС в името на общите интереси

  • иран-
  • външен министър-
  • хосейн амир абдолахиан-
  • европейски съюз-
  • взаимодействие

Абдолахиан поздрави днес в платформата „Екс“ по случай Деня на Европа

Външният министър на Иран: Страната е готова да взаимодейства с ЕС в името на общите интереси - 1
Снимкa: БГНЕС

Иран е готов да продължи да работи с Европа „на основата на уважение, конструктивен диалог, сътрудничество в името на взаимните интереси и мира и сигурността в света“, подчерта иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан, цитиран от иранската новинарска агенция ИРНА и БТА.

Абдолахиан поздрави днес в платформата „Екс“ по случай Деня на Европа „всички в Европа, които отбелязват (празника) с визията за обединена, мирна и процъфтяваща Европа“.

„На този специален ден, всички, които са работили за мира и просперитета на Европа, трябва да имат предвид и мира и сигурността по цял свят“, каза той.

„Случващото се в Газа тежи на съвестта на човечеството и е решаващ тест за легитимността на ценностите, а именно правата на човека и достойнството, за които европейците се борят“, каза Абдолахиан.

В публикацията си иранският външен министър подчерта, че Европа трябва да надигне глас за справедливост по въпроса за Палестина.

„Иран е готов да работи и да взаимодейства с Европа, въз основа на уважение, конструктивен диалог, сътрудничество в името на взаимните интереси и мира и сигурността в света“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА