Last news in Fakti

26 Март, 2024 18:33 1 907 7

Tesla предлага едномесечен тестов период за автопилота си

  • tesla-
  • мъск-
  • автопилот-

Това бе обявено от Мъск

Tesla предлага едномесечен тестов период за автопилота си - 1

Собствениците на автомобили Tesla, които първоначално не са избрали опцията за пълно самоуправление (FSD) на стойност 12 000 долара, сега ще имат възможност да я изпробват безплатно, при условие че автомобилът им е оборудван за нея. Илон Мъск обяви това развитие в X, макар и не в прав текст. Изглежда обаче, че има още нещо по отношение на прочутата система за подпомагане на водача на Tesla.

Вътрешна бележка от Tesla, за която се съобщава, че е видяна от Bloomberg News, инструктира служителите на компанията да инсталират FSD на всички автомобили и да проведат кратко тестово шофиране със собствениците, за да демонстрират системата. Според доклада на Bloomberg тази директива се отнася не само за новозакупените автомобили, но и за собствениците на по-стари автомобили, които посещават сервиз.

Мотивацията зад това ръководство на FSD остава неясна, независимо дали е продиктувана от законови задължения, маркетингови инициативи или комбинация от двете. През декември 2023 г. Tesla издаде заповед за изтегляне на над два милиона автомобила, за да приложи актуализация на софтуера на своята система Autopilot, целяща да наложи по-строги мерки за предотвратяване на злоупотреби от страна на водачите.

Изчерпателно разследване на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата установи проблеми с функцията за автопилот при пълно самоуправление. Впоследствие актуализацията въведе допълнителни известия за водача, подтикващи към спазване на изискванията за практическа работа на волана, и приложи функция за деактивиране на системата при повторна злоупотреба.

В предполагаемия меморандум на Tesla Мъск уж е подчертал, че много хора подценяват ефективността на системата, като е сметнал за "трудно изискване" да обучи собствениците на автомобили за нейните възможности, както съобщава Bloomberg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 София

    1 0 Отговор
    Брава
  • 2 Плагиатство

    2 2 Отговор
    Те и Ютюб така пробват да лансират Премиума си, ама май не им връзва особено.
  • 3 Бен Тен

    4 2 Отговор
    Защо от всяка глупост свързана с Тесла се прави световна автоновина ??
    Ясно е че Автопилота им вече работи добре и се чувстват уверени да го предлагат на клиентите.
    НО, какво от това,чак пък значима новина го изкараха пак журналистите. Почвам да се дразня вече.
  • 4 робеспиер

    4 1 Отговор
    Късно е, взех си Тойота
  • 5 ОБЕКТИВНО

    1 4 Отговор
    Електрическите автомобили не са по-енергийно ефективни (изследване) Твърдението ни е спорно; повечето експерти настояват, че електромобилите са много по-ефективни. Вярваме, че автомобилите с двигатели с вътрешно горене (ДВГ) са победителят, след като се вземат предвид енергийните разходи както за батерията, така и за възобновяемата енергия, необходима за производството на „безвъглеродни“ електромобили.
    Въпреки че правителствата могат да насърчат електромобилите чрез субсидии или забрани за ДВГ, тези мерки вероятно ще се провалят, тъй като потребителите в крайна сметка ще откажат да приемат нова технология, която има по-ниска енергийна ефективност. Добри примери за това са решенията на Ford и Hertz драстично да намалят своите инициативи за производство на електрически автомобили заради по-ниския от очакваното интерес на потребителите.
    Намаляването на въглеродните емисии е от основно значение за електрическите превозни средства. Защитниците твърдят, че замяната на изкопаемите горива с източници на зелена енергия е от съществено значение за ограничаване на глобалното затопляне. Не сме съгласни. Замяната на ДВГ с електрически превозни средства ще увеличи съществено въглеродните емисии и може да влоши проблема.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Галине що триeш бе!? . Ами имам Тесла ще го пробвам това, завиждаш ли лaйнap прocт!?