Last news in Fakti

8 Ноември, 2023 08:53 1 586 4

Махмуд Абас подчерта жизненоважното значение на Ватикана

  • aleteia-
  • махмуд абас-
  • ватикана-
  • газа-
  • израел-
  • папата-
  • папа франциск-
  • палестина

Папата трябва да продължи усилията си за осигуряване на незабавно прекратяване на огъня, каза палестинският лидер

Махмуд Абас подчерта жизненоважното значение на Ватикана - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Докато напрежението в Близкия изток продължава да расте, папа Франциск разговаря с палестинския президент Махмунд Абас, предаде Aleteia.org.

Според изданието Vatican News папата е този, който се е обадил на Абас. Vatican News цитира палестинската информационна агенция Wafa, че Абас е изразил признателността си за усилията на Франциск в подкрепа на изграждането на мира в региона.

„След това Абас подчерта жизненоважното значение на Ватикана да продължи усилията си за осигуряване на незабавно прекратяване на огъня, подчертавайки необходимостта да се спасят цивилните от ужасите на войната“, се казва в съобщението.

Абас също подчерта спешността от установяване на постоянни хуманитарни коридори за доставка на медицински и хранителни доставки и снабдяване с вода и електричество за Газа.

По време на разговора Абас също призова за прекратяване на насилието, което еврейските заселници извършват срещу палестинците на Западния бряг и Източен Йерусалим. Wall Street Journal съобщи за нарастване на насилието срещу палестинците на Западния бряг след нападението на Хамас срещу Израел на 7 октомври. „Атаките на заселници са се увеличили до средно седем атаки на ден в сравнение с три на ден преди 7 октомври, според ООН“, се казва в статията. Израелските войски и въоръжени заселници продължават да убиват цивилни араби.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 може ли се

    4 0 Отговор
    живот без мафия живот ли е ???
  • 2 Виктор Ю

    6 2 Отговор
    Изтребват един народ. Къде? В Близкия Изток. Има ли свидетели този факт? Един свидетел, целият Свят. Виждат ли го атлантическите правителства? Преструват се, че Не.
  • 3 В Палестина всичко им е

    1 2 Отговор
    трудно . различни фракции са за техни си дела . Много са явно . Хамас, ислямцки братя, а има и още десетина сигурно . Бързо се промени ситуацията , а дипломацията е бавна . Много страни взеха отношение , а преговорите за взетите са трудни . Може да не са само в Хамас . Щом Хамас не са кллали сигурно са били Ислямски братя . Мосат ще разберат . Хамас са почти изтребени . Другите непризнати движения си действат . Затова и взетите са повече . Преди време сложно беше и в Ирак с гражданската война .

    Коментиран от #4

  • 4 Реплика

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "В Палестина всичко им е":

    Ще ти се качат мюслетата-мигранти на главата ти докато разсъждаваш колко е трудно и колко фракции има - Гарантирано!